IZDELOVALEC ZAČIMB

krscanski-podjetnik-carlos-moreno-bogoto-kolumbija
»Gospod, kako naj storim to, za kar si me poslal?« sem molil, »ko pa ne morem poskrbeti niti za svojo ženo in otroke?« Samuel, Pablo in Esther so se igrali na dvorišču, njihove bose noge pa so potrjevale mojo dilemo.
Pred kratkim smo se preselili v Cali, tretje največje mesto v Kolumbiji, da bi evangelizirali in osnovali cerkve polnega evangelija. Vendar pa sem se soočil z eno veliko težavo – denarjem.

Rick Betenbough: Čigavo je to podjetje?

Sem poslovnež. Uživam v poslovnem življenju! Fascinira in navdušuje me. V času odraščanja sem z očetom hodil v službo. Moj oče se je ukvarjal z nepremičninami in delal v majhnem partnerstvu z drugimi poslovneži. Večkrat me je peljal na jutranji poslovni zajtrk z družbeniki. Pogosto sem tudi šel skupaj z njim v pisarno in poslušal njihove pogovore. Prisluhnil sem, kako so se pogovarjali o določenem poslu ali o kakšni stanovanjski stavbi.

Odziv na portal Kristjan v poslu v reviji Božje okolje

Božje okolje 6/2016, članek Teologija dela

V reviji Božje okolje (2016/6) je izšel članek Teologija dela, ki črpa med drugim iz gradiva na portalu Kristjan v poslu ter spletne strani Uspešno poslovno življenje.

Veseli smo odziva na naš portal. Veseli smo, če  prispevamo k spremembam v slovenski poslovni kulturi in upamo, da bo čim več ljudi uporabljalo možnost, da imamo kristjani skupno platformo, na kateri so možni poslovni stiki in medsebojno navdihovanje.  V časih, ki so in še prihajajo, je dobro vedeti, da posluješ z ljudmi, ki zagovarjajo iste vrednote.  

Širša vizija

„Nevihte v zahodnem Teksasu pridrvijo kar naenkrat. Strele močno udarjajo in povsod se sliši grmenje. Tako je bilo v začetkih moje poslovne poti,“ pripoveduje Ron Betenbough. „V mestu Lubbock v Teksasu sem začel graditi družinske hiše, na žalost so spremembe na trgu nepremičnin povzročile, da sem ostal čisto brez vsega. V tem času me je tudi zapustila žena, bilo je zares težko.“

Delati ali krasti

“Ne kradi!” (2. Mz. 20:15 SSP3) je ena izmed desetih zapovedi, ki so bile podlaga za Božji standard pravičnosti oziroma prave poti za naše življenje. Kraja je nasprotje Božje narave, ker nasprotuje pravičnosti in poštenosti. Nasprotje kraje ni le delo z namenom poskrbeti za lastne potrebe, temveč tudi delo z namenom deliti s potrebnimi. To je zato, ker resnica prebiva v Resnici, v Njem, ki je prišel, da bi dal, ker On je tudi ljubezen.

Karkoli že delate ... (Služenje Bogu 24/7)

Karkoli že delate, delajte iz srca, kot da delate za Gospoda, ne za ljudi.     Kološanom 3,23

Kot Jezusovi učenci ne služimo Bogu samo takrat, ko prihajamo na bogoslužje, beremo doma Sveto pismo, molimo skupaj z ostalimi na hišni skupini, sodelujemo v služenju lokalne cerkve ali praktično pomagamo potrebnim v kakšnem dobrodelnem projektu.