„Nevihte v zahodnem Teksasu pridrvijo kar naenkrat. Strele močno udarjajo in povsod se sliši grmenje. Tako je bilo v začetkih moje poslovne poti,“ pripoveduje Ron Betenbough. „V mestu Lubbock v Teksasu sem začel graditi družinske hiše, na žalost so spremembe na trgu nepremičnin povzročile, da sem ostal čisto brez vsega. V tem času me je tudi zapustila žena, bilo je zares težko.“

Ron Betenbough je bankrotiral in zapustil Teksas. Čez nekaj let sta s sinom Rickom Betenboughom sklenila, da bosta znova začela graditi družinske hiše in ustanovila podjetje Betenbough Homes.

Rick se spominja teh časov in pravi: „Ko je oče prišel nazaj v Lubbock, sem opazil spremembo. Sedaj je namreč hodil po poti vere. Rekel mi je, da noče, da bi mu znova spodletelo in zato je predlagal, da celotno podjetje posvetiva Gospodu.

Že pri prvih sadovih smo prakticirali darežljivost in Bog nas je takoj začel blagoslavljati, čez nekaj let smo gradili in prodajali več hiš kot katerokoli drugo podjetje.“

V enem izmed let je podjetje podarilo 82 odstotkov čistega dobička v dobrodelne namene. Bog pa jih je vodil naprej in je začel spreminjati njihov način razmišljanja. Pokazal jim je tudi potrebe njihovih lastnih zaposlenih in poslovnih partnerjev.

Njihovo pozornost je pritegnila vrstica iz Druge Mojzesove knjige 19,6, kjer Bog pravi, da smo vsi kraljestvo duhovnikov. Vsak bi moral biti duhovnik na svojem delovnem mestu. Rick je predal lastništvo podjetja Gospodu v pričakovanju, kam jih bo On vodil. Naredil je prostor za Božje kraljestvo v podjetju.

Podjetje je zgradilo domove že več kot 7 tisočim družinam. S podizvajalci in poslovnimi partnerji ravnajo pošteno in jim redno plačujejo. Poleg tega dodatno skrbijo in spodbujajo rast njihovih lastnih podjetji na primer s svetovanjem. Družinam, ki pri njih kupujejo hišo, nudijo kakovostne storitve po dostopni ceni. Skupaj s ključi novega doma vsaki družini podarijo tudi Sveto pismo.

Betenbough Homes so preoblikovali tako, da so prenesli lastništvo na zaposlene, ki imajo tako možnost uživati sadove svojega dela. V podjetju prav tako skrbijo za osebnostno rast zaposlenih in njihov profesionalni razvoj. Z namenom skrbi za zaposlene in poslovne patnerje so zaposlili tim posameznikov, ki se posvečajo le temu.

Bog jih je vodil in sedaj živijo življenje, ki ga niso niti sanjali. „Navdušeni smo in pričakujemo, kaj ima Gospod še pripravljeno za nas,“ pravijo. Njihov moto je služenje Bogu na delovnem mestu: „Karkoli počneš, predaj Gospodu.“

 

Povzetek posnetka, s katerim je bilo podjetje Betenbough Homes predstavljeno na konferenci Global Leadership Summit v Chicagu (2016)

Dodaj nov komentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.