Renata in Silvester Mavri

031 608 694
Krščanska skupnost - Idrija / Cerkno
Idrijsko cerkljanska regija

Moja podjetja

Društvo za trajnostno rast, društvo za turizem, izobraževanje in osebnostni razvoj
Predavanja na visoki strokovni šoli za trajnostni turizem, Potovanja in izleti za manjše skupine (turistično vodenje)
Bukovo 61
5282 Cerkno
Slovenia
031 608 694
OBMOČJE DELOVANJA:
  • Cela Slovenija
  • Izven Slovenije
OPIS PODJETJA

Viš. pred. mag. Renata Mavri, predavanja na visoki strokovni šoli za trajnostni turizem.

Potovanja in izleti za manjše skupine (turistična vodnica) - eko turizem.

 

Moja zgodba:

Otroško-turistična zgodba

Zelo dolgo je nastajala moja zgodba in še nastaja ... Pred več leti sem se preselila iz Gorenjske na cerkljansko podeželje ter se kalila z opravljanjem različnih del: od vodje lokalne turistične organizacije v Cerknem, učiteljice geografije v Tolminu, predavateljice na višji, visoki šoli s področja turizma v Naklem, Novi Gorici in Ljubljani, turistične vodnice.

Taka kombinacija - živeti na podeželju (oddaljenost od centrov), želeti delo (del dohodka) in vzgajati več otrok ni enostavna (tudi za delodajalca!), zato sem s 1. 10. 2017 ustanovila svoje društvo, kjer so člani naša družina - ustanovili smo Društvo za trajnostno rast, društvo za turizem, izobraževanje in osebnostno rast.

Naša vizija je trajnostna rast, kar pomeni, karkoli delam/delamo preko našega društva je dobro, ima napredek, trajnost, ki ne poškoduje, ki raste, se krepi in ima trden temelj, igra pošteno igro ... Pa naj bodo to potovanja, izleti, izobraževanja, karkoli.

Moje dejavnosti:

Jaz sem višji predavatelj na višjih (od leta 2008) in visokih strokovnih šolah (od leta 2016). Imam predavanja (potrdila) za predmete Turizem in rekreacija na podeželju; Gorski, kolesarski in pohodniški turizem; Turizem vodnih športov; Zakonodaja na podeželju. Imam habilitacijo za področje Aktivnosti v turizmu na visoki šoli in za predmete na višji šoli. Moje reference so dosegljive na COBISS-u. Predavam na Visoki šoli za trajnostni turizem - VSŠ ERUDIO v Ljubljani in občasno BC Naklo. Občasno izvajam predavanja za odrasle na razvojnih agencijah, ljudskih univerzah na temo: komunikacija z gosti v turizmu, potopisi.

Moja izobrazba: ekonomski tehnik (1990),univ. dipl. geografinja, sociologinja kulture (1997), magisterij znanosti (področje podeželski turizem, 2008), turistična vodnica (2010), doktorat znanosti (področje trajnostna rekreacija v zavarovanih območjih, Vrednotenje in načrtovanje trajnostnih oblik rekreacije v zavarovanih območjih Slovenije, 2018??).

Sem turistična vodnica od leta 2010 pri Gospodarski zbornici Slovenije. Zato občasno turistično vodim za druge agencije. Vodim tudi skupine po svojih programih. Moja usmeritev so eko potovanja in eko izleti, namenjena manjšim skupinam, popotnikom, ljubiteljem narave. Moja potovanja organiziram v sodelovanju s turistično agencijo Loka.

Dejavnosti drugih članov naše družine:

Organiziramo angleške klube in tabore (5 dni) v Cerknem za otroke v starosti od 5 do 12 let, s pomočjo društva Vesela novica iz Ljubljane (program) in Občine Cerkno (prostor). Vključuje: učenje angleščine s prostovoljci iz Amerike, igre, pesmi, tekmovanja, poučne zgodbe o krščanskih vrednotah.

Moja hči, Marjeta Mavri je napisala knjigo, mladinski roman Rdeča. Knjigo je začela pisati pri 13-ih letih in jo izdala pri 17-ih pri Založbi Bogataj iz Idrije. Obsega 250 strani, opremljena je z njenimi ilustracijami (razen ovitek). Poučna zgodba o bojevnikih, vilincih, škratih, ki poudarja tudi krščanske vrednote.

 

GALERIJA PODJETJA: